Från altaret

Då har det tävlats igen. Denna gången gick det nästan hela vägen. Några “klick” till och bilden hade hamnat i “Hall of Fame – Showcase!”. Bättre lycka nästa gång. Bilden är f.ö ett ren tur. Jag och en kamrat var och rekognoscerade Tynderö Kyrka inför en bröllopsfotografering. Där satt ett par ungdomar och läste bibeln och lät sig inte störas av oss som testade ljus och olika fotopositioner. Bilden tog jag från altaret, ungefär där jag tänkte stå vid bröllopet. Det var mycket annat jag tänkte på när jag tog bilden, tid, bländare, ljusinfall och eventuella upplättningsblixtar. Först senare, när jag gick igenom bilderna såg jag att denna hade potential. Det är en slags ro över bilden, ljuset i kyrkan är väldigt vackert och den unge mannen, studerande bibeln ger bilden extra liv.

Efterbehandlingen är gjord med Nik Collection. Jag har extraherat detaljerna och sedan har jag valt att höja kontrasten. Till vänster har jag efterbelyst (pjattat) bilden. På bröllopet stod där sedan en upplättningsblixt. Ganska enkel bildredigering. Behöver man krångla mer än så (om man inte är ute efter någon effekt), då kan man ju undra om bilden egentligen är så bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.