Kenny Genborg & Lars Jonson

Kenny Genborg

Bilden på Kenny Genborg är tagen under rättegången i Göteborgs Tingsrätt mot ledningen för FlyMe. Jag bevakade rättegången för FlyMe Cup:s räkning, en blogg som hade Björn Olegård som administratör. Stämningen var stundtals tämligen irriterad under rättegången. Inte minst från Kenny Genborgs sida som vid ett tillfälle kommenterade bilderna med, “jag tycker det är jävligt dåliga bilder du tar”. Jag hade ingen kommentar då, mer än att jag både då och nu kan konstatera att det är ett väldigt oprofessionellt anslag av en journalist. Särskilt som hans egen tidning (Kenny arbetade då på Göteborgs-Posten) inte tog en enda bild från rättegångsdagarna.

Möjligen var Kenny sur över att hela ledningen för FlyMe blev friad i Tingsrätten, möjligen blev han lite gladare när bl.a Björn Olegård senare i hovrätten dömdes till fängelse, vad vet jag. Däremot vet jag att Kenny har slutat på GP och numera själv är bloggare (jag ska inte kommentera bildkvalitén på hans blogg, så lågt tänker jag inte sjunka).

Det hände mer saker under rättegången, Lars Jonsson prejade mig hårt vid ett tillfälle, bilden är tagen strax innan.

Lars Jonson, advokat

Han stötte till kameran mycket kraftigt och vrålade “vad fan håller du på med!”  Utrymmet utanför rättegångssalarna, där vi befann oss är ett allmänt publikt utrymme. Det är fritt fram att både fotografera, filma och ta upp ljud. Det borde Lars Jonson känna till. Till vardags arbetar han som advokat på Lindahls. Det är möjligt att Lindahls ställer samma krav på sina advokater som GP gör på sina journalister – Inga alls. Naturligtvis anmälde jag Lars Jonson till advokatsamfundet, naturligtvis kom dessa fram till att hans uppträdande hade varit helt korrekt. Denna information hade de inhämtat från, just det, Lars Jonson 🙂

Ett mycket lärorikt uppdrag, man kan säga att journalister och advokater är jag inte så imponerad över längre. Med stora och mäktiga arbetsgivare i ryggen, så beter de sig ofta som små skitar. Ingen större skillnad på Kenny Genborg och vilket troll som helst, bara han är säker på att ingen hör eller vet vad han har sagt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.