Palazzo Falson

Palazzo Falson

Lite ovanligare bild från Malta. Detta är innergården på Palazzo Falson i Mdina. Troligen från slutet av 1400-talet och byggdes för adelsfamiljen Falson. Senare har det bebotts av Philippe Villiers de L’Isle-Adam, fransk adelsman som var den första Grand Master för Riddarorden på Malta.

Idag ett museum, inte särskilt välbesökt, men väldigt intressant. Den siste ägaren, Olof Frederick Gollcher, lät bilda en stiftelse som bevarade huset och dess inredning för eftervärlden. Det har de gjort, till och med hans rakkniv och sängkläder finns kvar. Samt denna helt fantastiska innergård i romersk stil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.