Björknäs sjukhem

Björknäs

Björknäs Sjukhem, eller som det heter på planskisserna “Vårdhem för lättskötta sinnessjuka”. Vi besökte platsen sommaren 2012. Det mesta var då sönderslaget, men trots detta tar huset, dess storlek, historia och tragiska öde verkligen tag i en. Vårdhemmet byggdes 1959 och stängdes 2004. Fyra år senare såldes det till ett lettiskt företag för 1 krona. Sedan dess har fastigheten varit “herrelös” och har haft otaliga besökare. Vandalismen är i det närmaste total och allt av värde är bortplockat, till och med fönsterblecken. I allt sitt förfall ett underbart objekt för fotografering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.