Östra Kyrkogården, Eastern Cementary, Gothenburg

Östra Kyrkogården i Göteborg en sommarkväll. Bilden tog jag med en exponeringstid på 14 minuter (B-läge) och på bländare 8. Under dessa 14 minuter så sprang min systerson omkring med två kraftiga blixtar och blixtrade på, främst mot gravmonumentet. Det tog ett tag innan vi hittade rätt i “flashandet” och exponeringstiden. Effekten blev rätt kul, till vänster är det naturligt ljus över Göteborg. Stadens lampsken är förstärkt av den ständiga avgasdimma som ligger över innerstaden. Det är det som ger ljuseffekterna, ju skitigare luft, ju gladare blir jag som fotograf. Till höger är det i princip bara blixtljus, man ser ju ganska tydligt skuggan ifrån Madonnan på monumentet. Ingen ny teknik, men ganska kul att experimentera med, och Östra Kyrkogården är ett tacksamt “laboratorium” för olika ljusexperiment.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.