Bloms Bilskrot och Mazemedia

Bloms Bilskrot

Fick ett mail häromdagen från en Robert Angberg på Mazemedia. Han ville använda några av mina bilder från Bloms Bilskrot och skrev såhär: Jag skulle kunna skriva in en liten “Foto av Hans Wessberg” med en länk till din hemsida längst ner på sidan om du vill.”

Det var ju flott av honom 🙂

Jag svarade att du får gärna använda bilderna om du skriver “photographer Hans Wessberg”, det finns ingen i USA eller Asien som vet vad “fotograf” är för någonting. Bilderna har jag sålt i några omgångar. Det var under den värsta Saab-krisen och ett amerikanskt magasin köpte bl.a bilden ovan. Jag upplyste också om att “skulle kunna” är upp till honom, struntar han i det så skickar jag en faktura. Det är inga större tveksamheter om hur det fungerar, oavsett om man betalar för bilderna eller inte.

Tydligen surnade denna inte särskilt allvetande webbdesigner till på mig. Efter ett tag fick jag svar från honom: “Jag tänkte att det skulle vara roligt att få sina bilder använda på en hemsida och även få lite länkkraft och uppmärksamhet i.o.m. länken på samma gång”

Aha, jag skall se detta som en gest och ynnest från Robert Angbergs sida. Det var ju vänligt att han strör lite av sin filantropi över mig som fotograf 🙂

Bilderna har legat på bildsajten Flickr sedan september 2009 och till dags dato har de genererat cirka 110 000 träffar. Så jag skall nog klara mig hyfsat ändå. Men det var ju väldigt flott av honom att erbjuda mig att få höja trafiken hos Mazemedia utan kostnad för mig, eller hur han nu tänkt.

Nä du, Robert. Du kanske skulle ha en annan inställning när du kontaktar fotografer för att få dessa att medverka med sitt bildmaterial. De flesta är liksom jag, väldigt generösa med sitt bildmaterial och följer man bara de få regler som finns, så är det bara trevligt att kunna medverka. Jag har tjänat det jag ska på bilderna och skulle kunna bjuda på dem.  Vilket jag ju faktiskt också erbjöd Robert Angberg och Mazemedia i mitt svar.

Nu fick han tydligen tag på en annan “fotograf”. Väl är väl det, det känns ju inte direkt som om Mazemedia, med sin “kompetens” skulle lyfta mina bilder. Snarare tvärtom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.