Visingsborg

Visingsborg by photographer Hans Wessberg
Visingsborg, a photo by photographer Hans Wessberg on Flickr.

Jag fortsätter envist med lite svartvitt. Den här gången från Visingsö och den mäktiga slottsruinen Visingsborg. Detta var huvudsätet för adelsätten Brahe, en av 1500- och 1600-talets mäktigaste familjer i Sverige. För de flesta svenskar är nog den lite mindre ruinen Brahehus, strax norr om Gränna mer känd, inte minst för att den ligger precis utmed E4:an. Visingsborg är är mäktigare på alla sätt. Rent tekniskt är det inga egentliga konstigheter med bilden, det finns säkert 100 olika sätt att göra sina bilder svartvita i Photoshop, jag har använt lagret “Black & White” i PS och trimmat runt lite, främst med kontrast. Sedan har jag penslat bort lagret på personen till vänster. Lite pill, men ett enkelt sätt att ge bilden något extra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.