Första sålda bilden på foap

foap

Har sålt min första bild på foap. Tjänat den fantastiska summan av 5$. Ingen jättesumma, men kul ändå. Anledningen till att jag satsade på foap, som är en app för iPhone och Android, det är att man inte kan sälja sina bilder på Instagram. Mycket märkligt. Det hade ju varit en enkel sak för Facebook (som äger Instagram) att erbjuda extratjänster för användarna, t.ex. att kunna sälja sina Instagrambilder. Men icke.

Istället valde jag foap, så mina Instagrambilder laddas upp där. Man säljer inte så många, men det är rätt kul. Det finns en “rating” där användarna själva betygsätter bilderna i en skala från 1-5. Bilden som blev såld ligger på 4,7, men det är inte så viktigt. Som vanligt är bildköpare i regel ute efter vardagsbilder och bilder på människor i olika miljöer. Vackra solnedgångar, fantastiska utsiktsbilder mm är sällan något bildköparen eftertraktar. Fotografer däremot, tar gärna sådana bilder.

Till en början var utbudet av bilder bedrövligt, men numera finns det många yrkesfotografer på foap och det har blivit en väldigt populär app. Sedan påstår en del att man aldrig får något sålt, men det beror i hög grad på vad man lägger ut för bilder och knappast på foap.

Jag har valt att vara hyfsat konsekvent. Jag lägger, med några undantag, bara ut mina Instagrambilder här. Det gör att användare och köpare känner igen mitt bildspråk på foap. Om det hjälper eller inte återstår att se. Jag använder den mest för att Instagram inte erbjuder möjligheten till försäljning. För övriga “riktiga” bilder pågår nu en urvalsprocess med några mer etablerade bildbyråer, men det får bli ett annat inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.