A room with a view

Interiör från den gamla semesterön Trälen, strax norr om Göteborg. Ön köptes i slutet av 1940-talet av Volvo, som i början av 1950-talet byggde en semesteranläggning för sina anställda där. Anläggningen utgjordes av en stugby samt restaurang, kiosk och badfaciliteter. Under 70- och 80-talet förändrades vårt sätt att semestra, en enkel stuga med utedass var inte tillräckligt attraktivt längre. Alltfler utnyttjade charterflyg och Trälen förföll. Under 90-talet sålde Volvo Trälen till ett antal intressenter och ön drogs in i den härva som omgav lågprisflygbolaget Goodjet. Vem som ansvarar för Trälen idag är det egentlig ingen som vet. Ön är herrelös och de gamla semesterstugorna står och förfaller. Hela stället är fascinerande och jag har åkt hit åtskilliga gånger. Att njuta av solnedgången här ute är en väldigt speciell och öde upplevelse.

Alla bilderna finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.