Buddha, Sigiriya

Skulle egentligen bloggat något helt annat idag, men det får bli dagens mest besökta bild istället. I höstas fick jag möjlighet att åka till Sri Lanka. Hälften var jobb och den andra hälften hade min utomordentlige värd och “resebyrå” satt ihop en liten turné åt mig. Detta är andra dagen på turnén och jag är tillsammans med min privatchaufför (!) på väg till “Lions Rock” en gammal klippa, palats och fästning som finns på UNESCOS världsarvslista. Efter att ha ätit frukost som övervakades av sex stycken servicevänliga lankeser på hotellet gav vi oss iväg. På vägen låg detta fantastiska Buddhist-kloster med en enorm Buddha-staty. Trots varningar från min chaufför “Sir, it’s gonna be a hot day” och jag hade gett mig f-n på att jag skulle ta mig till toppen av “Lions Rock”, stannade vi till. Lite knepig fotografering, problemet var att undvika att elledningarna skulle skymma statyn. Vad jag sett av andra bilder har jag lyckats bra. Trots att min chaufför fick rätt, det blev en riktig svettig dag, var det värt besväret att stanna till. De flesta gör tydligen inte det, det finns inte så många bilder på denna Buddha, som skall vara en av världens största.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.