Kuggen

Kuggen by photographer Hans Wessberg
Kuggen, a photo by photographer Hans Wessberg on Flickr.

Kuggen ute på Lindholmen har snabbt blivit en av Göteborgs mest kända (och fotograferade byggnader). Det är ett tacksamt fotoobjekt. Bilden tog jag med ett minolta MD fisheye och en adapter till Canon. Fungerade sådär, en del bilder blev riktigt skarpa och bra, andra blev det inte. Det är troligen fel mellan objektivets fokuspunkt och “film”-planet, alltså sensorn. Främst dyker problemet upp på oändligt, vilket är väldigt olyckligt, det är inställningen man oftast har på ett objektiv, åtminstone utomhus. Lite tråkigt, så det blir att skaffa ett riktigt fisheye så småningom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.