The Garden 4

Vad gör man med halvbra bilder, som man vet är mycket uppskattade bland de intresserade, trots att de har sina fel och brister? Använder dem såklart. Bilderna är från en mycket speciell trädgård strax söder om Halmstad. Det är min gamle lärare, Peter Samuelsson som huserar här. Trädgården är emellertid i huvudsak hans hustrus verk.

Det där med tama blommor var ingenting för “Mäster” som vi kallade Peter på den tiden man var ung fotograf på Mikrotjänst i Halmstad. Peters bilder finns här, fantastiska tycker jag, med en väldigt speciell stil. Kanske inte riktigt vad jag trodde när Peter efter många år tog upp fotograferandet igen, men fantastiska bilder med ett starkt eget signum. Peter är inte den typ av fotograf som gör som alla andra. Han har en egen stil, på många sätt och som väl är.

Så var det då mina trädgårdsbilder. Jag gick runt på eftermiddagen, sol och lånad kamera (min var på verkstad) och lite ofokuserad. Det håller inte. Man måste tänka igenom sina motiv, annars blir det så här, för mycket kontraster, för stort skärpedjup och ganska bekväma vinklar. Godkänt, knappt. Jag vet av erfarenhet att många älskar trädgårdsbilder. Så jag har lekt lite med dem, testat lite olika filter, “dragit i spakarna” ordentligt och lagt ut dem. Jag kommer att återkomma, det är en utmaning, ett fantastiskt motiv och väldigt trevlig vistelse hos Samuelsson’s. Det blir fler “The Garden”. Med lite tur kan det bli ett pedagogiskt projekt så småningom, som slutar med ett A. Men det blir tufft att få ett A av Mäster, vi får se 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.