Byggnadsvårdsföreningen – Petersvik

Ett av sommarens uppdrag var att dokumentera området Petersvik i Sundsvall. Hela området som består av sekelskiftsvillor, sk. “Grosshandlarvillor” hotas av rivning. Många av husen är pietetsfullt renoverade och har gått i arv i generationer. Dessutom är det ett av få områden i Sundsvall där man har närkontakt med havet. I övrigt skiljer industrier staden från havet. Här skall nu bli en gigantisk containerhamn istället. Villorna skall helt enkelt rivas. Det finns en hel del opinion mot detta och på initiativ av min gode vän Nils Johan Tjärnlund, vetenskapsjournalist, historiker och gammal Sundsvallsbo, genomförde vi en fotodokumentering av området. En av bilderna kom med på omslaget till Byggnadsvårdsföreningens tidskrift “Byggnadskultur”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.