Tea working Girl

Bilden är tagen i Blue Field Factory’s “show-room”. Tjejen på bilden, en av arbetarna i fabriken ställde vänligt nog upp på en privat visning av fabriken. Till vänster om henne är en gammal tork som man använde till att torka tebladen med. Bakom henne är ett äldre fotografi av fabriken. Hon visade upp hela fabriken på ett föredömligt sätt och på en ytterst korrekt och relativt flytande engelska. Trots att hon endast gick i skolan till 15 års ålder och sedan arbetat i fabriken så sitter engelskan perfekt. Hon berättade att hon arbetat i fabriken i 5 år och trivs jättebra med det, ibland får hon jobba i cafeét med utländska gäster. Hon har aldrig varit utanför distriktet, aldrig i Colombo som är huvudstad i Sri Lanka och absolut inte utomlands. De flesta av de familjer som bor i området har funnits där sedan generationer tillbaka, lönen är relativt bra, man är rädd om sina arbetare, då det tar lång tid att lära sig det hantverk som krävs för att producera te i världsklass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.