Sigiriya, Lion’s Rock

Det var alltså hit vi var på väg, Sigiriya eller Lions Rock som den också kallas. Sigiriya är en del av UNESCO:s världsarv och en helt fantastisk upplevelse. Sigiriya var en gång huvudstad i norra Sri Lanka. Idag återstår bara ruiner av det gamla palatset. Palatset uppfördes under kung Kasyapas regeringstid och är idag en av landets populäraste turistdestinationer. Själva klippan är resterna av en magmaplugg från en sedan länge slocknad och eroderad vulkan. Berget ligger högt ovanför det omgivande låglandet, synligt flera kilometer bort i alla riktningar. Berget reser sig 380 meter och är tvärbrant på alla sidor. På många platser hänger det utanför foten. En rätt tuff bestigning, särskilt mitt på dagen när det är som varmast…turist, javisst 🙂

Hela berget är en fantastisk upplevelse, med sina fresker, vindlande gångar och den mäktiga lejonporten. Bilden skall jag tacka min chaufför för, han körde hit och dit och lyckades snirkla sig ner till en liten by där elefantskötarna bor. Mitt i byn fanns denna lilla hamn, med en fantastisk utsikt över sjön och klippan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.