Fire Walking

Kandy Esala Perahera festival (the festival of the tooth) är en av de större buddhistiska högtiderna på Sri Lanka. Festivalen hålls varje juli/augusti i Kandy, Sri Lanka för att hedra den heliga tandreliken från Buddha – som sägs ha förts till ön för 2000 år sedan i håret på en prinsessa. Reliken förvaras i “Temple of the Tooth” och en kopia visas i ett gyllene skrin ovanpå en vackert dekorerad elefant under kvällsparaden runt på gatorna. Kvällen fortsätter sedan med dansare, eldslukare och jonglörer. Mest spektakulära är dessa modiga män som går på eld till publikens jubel.  Hela festivalen varar i fem dagar och är den största på Sri Lanka. Det finns massor av livliga fester under festivalveckan och hela staden är ett myller av processioner, gatuförsäljare – och elefanter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.