Hornsgatan

Hornsgatan by photographer Hans Wessberg
Hornsgatan, a photo by photographer Hans Wessberg on Flickr.

Besökte Stockholm i vintras. Egentligen skulle jag träffa en kurskamrat från studietiden i Linköping. Vi ses inte så ofta, numera arbetar han i Kazakstan, men var i Stockholm över helgen. Dagen därpå passade jag på att ta lite “stock” bilder från Stockholm. Det är alltid bra att ha, dessutom är Stockholm en väldigt vacker stad, även på vintern.

Tog Hornsgatan upp till Münchenbryggeriet, som var det egentliga målet för mig. Passade på att ta några bilder utmed gatan. Det blev något särskilt med den här bilden. Ganska alldaglig bild, som blev riktigt bra. Tror att det är ljuset, kontrasterna och kompositionen som satt på plats. Omedvetet, jag tog bilden i hastigheten, utan någon egentlig genomtänkt bildidé. Blir oftast bäst bilder då, när man inte tänker för mycket och krånglar till det för sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.