Mot gamla fabriken

Mot gamla fabriken by photographer Hans Wessberg

Så fick jag äntligen användning för “det stora felköpet”. När vi drog igång HQ Photo fick vi en förfrågan om man inte kunde “fuska” fram solsken på utomhusbilderna vi tog. Våra kunder, mäklarna, gillar sol. Själv föredrar jag att det är mulet, liksom de flesta fotografer. Vi sökte och hittade hos Nik Software en “Sunshine filter” plug-in. Glada i hågen satte vi igång att sätta solsken på våra husbilder. Filtret var rena katastrofen, allt såg ut som en gul ökensol. Helt värdelöst. Så låg det och skräpade i min dator tills jag fick för mig att testa det på dessa ganska trista utomhusbilder från SCA:s gamla fabrik vid Essvik-Nyhamn. Rätt kul effekt, när man skruvade till filtret lite grann. Senare har jag upptäckt massor med kul inställningar i Nik Software:s filter, så det var kanske inget felköp till slut.

One thought on “Mot gamla fabriken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.